Fit muffinki (bez mąki) z kremem czekoladowym

Niebo w gębie! Tak najkrócej i najcelniej można określić te ciasteczka.

A Wy lubicie muffinki?

Osobiście – uwielbiam. Uwielbiam je nie tylko za smak, ale także dlatego, że robi się je szybko i brudzi się jedynie jedną miskę.

Te dodatkowo są z kremem czekoladowym (w wersji fit oczywiście 🙂 )

 

Poniżej podaję przepis, z którego wychodzi około 10-12 muffinek

 

SKŁADNIKI:

  • 2 jajka
  • puszka czerwonej fasoli
  • 5-6 łyżek ksylitolu (lub innego słodzidła, oczywiście można dodać mniej lub więcej o 1-2 łyżki)
  • 5-6 łyżek kakao
  • dojrzały banan
  • 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta sody oczyszczonej
  • o,5 szklanki mieszanki np.; jagody goji, słonecznik, wiórki kokosowe, pestki dyni

 


REKLAMA

JEDYNE NA RYNKU AMINOKWASY ROZPUSZCZALNE W WODZIE!!! Pro Shape AMINO FitLine zawiera 8 podstawowych aminokwasów egzogennych ( (L-Izoleucyna,L-Leucyna, L-Lizyna,L-Metionina, L-Fenyloalanina,L-Treonina,L-Tryptofan i L-Walina). Musisz pamiętać, że brak JEDNEGO aminokwasu w naszym organizmie prowadzi do rozpadu łancucha DNA. Rozpad łańcucha DNA prowadzi do rozwoju chorób. Organizm bez wszystkich aminokwasów, nie podejmie walki z chorobami czy nadwagą.

ProShape Amino możesz KUPIĆ TU


 

PRZYGOTOWANIE MUFFINEK

  1. Fasolę przepłukać, zalać zimną wodą i zostawić na kilka godzin lub całą noc.
  2. Po namoczeniu ponownie przepłucz zimną wodą.
  3. Wszystkie składniki za wyjątkiem mieszanki ziaren zmiksuj na gładką masę.
  4. Następnie dodaj mieszankę ziaren.
  5. Wszystko porządnie wymieszaj łyżką i wylej do foremek.
  6. Babeczki wkładamy do piekarnika (wcześniej nagrzej go do 180 stopni).
  7. Pieczemy ok 25-30 minut na termoobiegu.

Babeczki po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.

 

SKŁADNIKI KREMU CZEKOLADOWEGO:

  • 2 bardzo dojrzałe avocado
  • 3 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • 0,4 szklanki mleka (u mnie kokosowe)
  • 0,5 szklanki daktyli (wcześniej namoczonych)
  • opcjonalnie: syrop z agawy/klonowy

 

PRZYGOTOWANIE KREMU CZEKOLADOWEGO:

Miąższ awokado umieszczamy z pozostałymi składnikami w misie i bardzo dokładnie blendujemy na gładki krem.

Spróbuj i dodaj ewentualnie syropu z agawy lub klonowego.

 

Krem wykładamy na przestygnięte muffinki.

Muffinki z kremem można jeść od razu, albo schłodzić przez około 2 godziny. Wówczas mus będzie gęstszy.

 

S M A C Z N E G O !

 

REKLAMA

 

  1. Omega 3 Vegan
  2. PowerCocktail Junior FitLine
  3. Oral Chelate
  4. Krzem z Borem i Jodem

INFORMACJA

Informacje zamieszczane na blogu „10Blogdazdrowie” nie są przeznaczone do diagnozowania czy leczenia jakiejkolwiek choroby oraz nie stanowią fachowej porady medycznej. Wszystkie artykuły, porady tu wrzucane służą wyłącznie do celów informacyjnych, edukacyjnych i czasami (nie zawsze) wyrażania opinii osobistej. Zawsze przed podjęciem decyzji o zastosowaniu naturalnych metod w celu wspomagania terapii należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Nie zajmuję się chorobami i leczeniem od tego są lekarze. Ponadto nie biorę odpowiedzialności za osoby, które na własną rękę zastosują któreś metody czy kuracje.

Grunt do zdrowie, zadbaj o nie!

TUiTERAZ

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*