Niszcząca siła Roundup!!! CELIAKIA, CHOROBY TARCZYCY, „CIEKNĄCE JELITO” i może jeszcze RAK?

celiakia od glifosatu

„Co się dzieje? To jakaś epidemia, moda czy co jeszcze?”

 

Takie pytanie zadaje mój tato kiedy słyszy:

 

„Wszystko przez moją CHORĄ TARCZYCĘ.”

„Nie dziękuje, NIE JEM GLUTENU.”

mam nietolerancję glutenu

Celiakia? NIETOLERANCJA GLUTENU??? O co chodzi?

Co to jest „CIEKNĄCE JELITO” i co ma wspólnego z tym Roundup ?

O co chodzi z plagą „MAM CHORĄ TARCZYCĘ”??

O CO Z TYM CHODZI ?  CZYJA TO WINA ?

 

I tu najbardziej chcę odpowiedzieć na ostatnie pytanie !!!!!

TO NASZA WINA ! Tak, w dużej mierze to nasza wina!

Nasze społeczeństwo ogarnęło jedno wielkie LENISTWO!

I nie mówię tylko o lenistwie tego typu:

Nie chce mi się opielić jednej grządki z sałatą więc kupię to G..WNO!!! ze sklepu!!! 

Bo w wyżej wymienionym przykładzie nie każdy grządkę ma.

mam chorą tarczycę

Chodzi mi też o LENISTWO UMYSŁOWE!!!!!

Tak! Tak!! Tak!!! Lenistwo umysłowe!

Jest chyba gorsze od lenistwa fizycznego!

 

Bo my się kur…. kurcze  nawet nie zastanawiamy co wkładamy do buzi! Nie zastanawiamy się co dajemy dziecku do jedzenia! Nie zastanawiamy się gdzie kupujemy warzywa, owoce, pieczywo (odmrażane i zamrażane 10 razy)!!!

 

I właśnie za to płacimy słono!!! Płacimy swoim zdrowiem! W sumie kit z Waszym zdrowiem, każdy dorosły odpowiada za siebie.

Ale płacimy zdrowiem NASZYCH DZIECI! I tego najbardziej nie mogę zdzierżyć!!

nietolerancja glutenu

No nie mogę!!

Nie mogę patrzeć jak mama kupuje dziecku, w jednym z dużych super marketów, „MAŚLANE BUŁECZKI”, albo kajzerki.

 

 

 

 

 

Ok, już się nie denerwuję! Stres szkodzi zdrowiu (ale to już temat na kolejny post).

 

Dolegliwości i choroby przewlekłe wymienione wyżej, dotykają już większości społeczeństwa.

Zastanówcie się czy znacie osobę, która ma problemy z tarczycą? Czy znacie kogoś, kto to ma nietolerancje na gluten, albo „cieknące jelito”?

I jestem prawie w 100% pewna, że odpowiedź brzmi : tak, nawet nie jedną taka osobę znam. 

 

Czym to jest spowodowane?

Tym, że takie czasu i trzeba się z tym pogodzić!?

Tym, że stres, życie w biegu i tym podobne problemy życia codziennego!?

Owszem, na pewno też. Jednak nie tylko.

I tu przejdziemy do sedna sprawy.

ROUNDUP

Co to jest?

„Roundup nazwa handlowa nieselektywnego herbicydu zawierającego jako substancję czynną glifosat, produkowany przez koncern Monsanto.

Zwalcza niemal wszystkie rośliny, dlatego może być stosowany przed

roundup i choroby tarczyce

założeniem plantacji roślin,

wschodem uprawianej rośliny

lub tuż przed zbiorem.

Stosowany jest też na nieużytkach i w sadach.

Stosowany jest w celu zwalczenia uciążliwych chwastów.” [1]

 

Roundup może być stosowany TUŻ PRZED ZBIOREM roślin, warzyw czy owoców.

 

„Roundup® 360 Plus jest przeznaczony do zwalczania perzu właściwego oraz rocznych i wieloletnich chwastów jedno i dwuliściennych.

Znajduje zastosowanie:

  • w ochronie upraw kukurydzy, ziemniaka, marchwi, pietruszki, cebuli, pora (z siewu), buraka cukrowego;
  • przed zbiorem pszenicy ozimej, pszenżyta ozimego, żyta, pszenicy jarej, jęczmienia jarego i rzepaku ozimego;
  • na ściernisku, ugorach i odłogach oraz nieużytkach rolniczych.” [2]

 

Ok, Roundup jak Roundup. Był, jest i ….

co ma wspólnego Roundup i:

NIETOLERANCJA GLUTENU,

CHOROBY TARCZYCY

 „CIEKNĄCE JELITO”

 

Otóż, więcej niż Ci się może wydawać.

Sprecyzować tylko należy, że substancją, która „realizuje” najważniejsze działanie w Roundup’u (czyli, że po jego zastosowaniu roślina obumiera) jest GLIFOSAT. 

Czy tylko Roundup jest tak szkodliwy?niszcząca siła Roundup

NIE!

Każdy środek do zwalczania chwastów zawierający w swoim składzie GLIFOSAT jest tak samo szkodliwy.

Piszę Roundup – ponieważ jest najbardziej znany.

 

Wiele źródeł podaje takie informacje o Roundup’ie” i jednej z jego substancji składowych GLIFOSACIE:

„Jest też szkodliwy dla owadów i innych zwierząt.”

„Powoduje wady wrodzone u embrionów zwierzęcych.”

„Jest bardzo szkodliwy dla środowiska i dla człowieka.”

WAŻNE:

Roundup nie ma już ochrony patentowej, więc środek czynny czyli glifosat może być używany przez każdego producenta środków ochrony roślin.

 

JAKIE SZKODY W ORGANIZMIE WYRZĄDZA NAM GLIFOSAT:

 

1. NISZCZY fizjologiczną florę bakteryjną!!!

 

2. Działa jak połączenie GĄBKI I SZCZOTKI.

 

To możliwe? Tak. Glifosat „zbiera”/ wchłania minerały z naszego organizmu i dokładnie je „wymiata”/usuwa. Najbardziej „lubi”:

  • magnez,
  • selen,
  • cynk,
  • żelazo,
  • wapń.

3. „CIEKNĄCE JELITO”!!!!!!

Tak!! Glifosat rozszczelnia ścianę jelit. Glifosat w połączeniu z glutenem jest TRAGEDIĄ dla naszych jelit!

4. ALERGIE NA …. to już konsekwencja choćby nieszczelnego jelita.

5. „Blokuje szlaki metaboliczne w przewodzie pokarmowym, HAMUJĄC DZIAŁANIE ENZYMÓW w jelitach.”- lek. med. Rafał Baron

6. Lek. med. Rafał Baron : ” poprzez napływ jonów wapnia do komórek nerwowych i prowokowanie tym samym STRESU OKSYDACYJNEGO, leży u podłoża NEURODEGENERACJI i OBUMIERANIA KOMÓREK NERWOWYCH (zespół „parkinsonowski”)”

7. „ZABURZENIE OSI HORMONALNYCH,

ma to miejsce już przy stężeniu 0,5 ppm, tymczasem rośliny opyla się stężeniami 400 ppm i wyższymi!!! ZMNIEJSZA POZIOM TESTOSTERONU i ANDROGENÓW, ZABURZA METABOLIZM TARCZYCY, Z WPŁYWEM ONKOGENNYM WŁĄCZNIE” – lek. med. Rafał Baron

8. CELIAKIA może być związana z zaburzeniem równowagi bakterii jelitowych, spowodowane glifosatem.

„Glifosat w preparacie Roundup moze być winny wzrostowi WRAŻLIWOŚCI NA GLUTEN i CELIAKII  na całym świecie.”[3]

9. Zaburza pracę mitochondriów!!!! A przecież mitochondriach powstaje energia.

10. Glifosat udaje GLICYNE.

Glicyna to aminokwas. Jest elementem budulcowym wielu białek głównie kolagenu. Pełni ważną funkcję energetyczną w naszym organizmie. To tak w skrócie o glicynie.

11. „Glifosat rozszczelnia barierę krew-mózg.” – Jerzy Zięba.

 

 

Jednym z ciekawszych zastosowań glifosatu  jest spryskanie pszenicy tuż przed zbiorami w celu szybszego wysuszenia i uniknięcia psucia podczas przechowywania!!!!

 

gluten i roundup co mają wspólnego

Ciekawe też jest to, że Roundup’em (glifosatem) można pryskać:

przed zasianiem,

w trakcie,

i tuż przed zbiorami.

Chwasty giną, a to co uprawiamy rośnie nadal 🙂

 

„Jest wiele powodów, dla których glifosat i GMO można postrzegać jako dwie strony tej samej monety. Z 61 produktów, które uzyskały zezwolenie na import do Unii Europejskiej, ponad połowa to rośliny odporne na glifosat, zaprojektowane specjalnie do używania z tym herbicydem.”[4]

 

Gdzie znajduje się glifosat?

Otóż, żeby uprościć Ci zapamiętanie, powiem tak.

Glifosat znajduje się prawie wszędzie.

glifosat jest w miodzie

 

Oto kilka przykładów:

Miód, rzepak, pszenica, kukurydza, rośliny strączkowe, jęczmień, gryka,

 

Jak się chronić ?

Po pierwsze to MYŚLEĆ!

Wybierać zawsze mniejsze zło.

Nie jeść zimą truskawek z supermarketu! Myć warzywa i owoce wodą z sodą oczyszczoną i jeszcze dodatkowo można moczyć w wodzie z octem jabłkowym.

Na ile to możliwe wybierać żywność ekologiczną.

Dbać o JELITA!!

I podnosić odporność organizmu, niestety w tych czasach suplementacja jest konieczna.

 

TUiTERAZ ♥ ♥ ♥

Źródło: [5], [6], [7] ,[8]

INFORMACJA

Informacje zamieszczane na blogu „10Blogdazdrowie” nie są przeznaczone do diagnozowania czy leczenia jakiejkolwiek choroby oraz nie stanowią fachowej porady medycznej. Wszystkie artykuły, porady tu wrzucane służą wyłącznie do celów informacyjnych, edukacyjnych i czasami (nie zawsze) wyrażania opinii osobistej. Zawsze przed podjęciem decyzji o zastosowaniu naturalnych metod w celu wspomagania terapii należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Nie zajmuję się chorobami i leczeniem od tego są lekarze. Ponadto nie biorę odpowiedzialności za osoby, które na własną rękę zastosują któreś metody czy kuracje.

Grunt do zdrowie, zadbaj o nie!

TUiTERAZ

17 Komentarze

  1. Wiemy o tym, ale co z tego wynika? Tutaj potrzebne są nasze zdecydowane działania: przez internet i bezpośrednie, bo odpowiedzialni za ustawy dotyczące zdrowia są skorumpowani. Otwórzmy im oczy. Są tak zaślepieni kasą, że nie widzą, że trują też swoje dzieci.

  2. no ok, ale skoro również stosuje sie go przy marchewce, ziemniakach i wielu innych ( jak wynika z artykułu) to dlaczego taka nagonka na pszenice? w takim razie NIC nie mozemy jesć…bo wszedzie glifosad. mówie całkiem poważnie…sama mam chorą tarczyce od 16 lat i unnikam glutenu…. ale w takim razie nic nie możemy jeść

    • Nagonka na pszenicę ponieważ jest to jeden z produktów spożywanych przez społeczeństwo w masowych ilościach. Obecna pszenica nie ma nic wspólnego z pszenicą 10-20 lat temu.
      Uważam, że możemy jeść wszystko, tylko należy wybierać produkty z dobrych źródeł. Myć warzywa, owoce wodą z sodą oczyszczoną, moczyć w wodzie z octem jabłkowym.
      Poza tym osobiście uważam, że suplementacja odgrywa bardzo ważna rolę.
      Pozdrawiam

    • nie stosowalem w moim zyciu zadnej diety moja dieta to jesc wszystko na co ma sie ochote,warunek;jesc systematycznie 3-4 razy o stalej porze dnia nie objadac sie przezuwac kazdy kes conajmniej kilkanascie razy gdyz w ustach nastepuje wtepne przetrawienie za pomoca sliny przez to mniej sie przeciaza watrobe.organizm w tens sposob odzywiania nie domaga sie jedzenia miedzy posilkami,mozna pic wode mineralna lub przegotowana.obecnie juz jako czlowiek w podeszlym wieku na emeryturze od wieku dojrzalego/19 lat/mam stala wage 60 kg,165 cm.czy to jest takie trudne?

  3. A gdzie źródła tych informacji? Bo wszystko co wiem o glifisacie przeczy tu co jest tu napisane. Glifosat nie został uznany za kancerogenny i nie ma wpływu na płody. Nie trzeba sie wysilać by znaleźć informacje – sa na wikipedii z odnośnikami do badań

  4. Zgadzam sie w 100%. Całe szczęscie istnieje juz metoda na usuwanie z organizmu metali ciezkich i innych toksyn. Jest to stymulacja produkcji własnego glutationu ( nie mylić z glutenem). Technologia jest oparta na medycynie chińskiej połaczonej z zaawansowana fizyka. Zaliczana jest do medycyny informacyjnej. Jest bezpieczna, skuteczna i łatwa do uzycia w domu. Zapraszam na mój profil zawodowy: https://www.facebook.com/lifewavebioelektrody/

  5. Artykuł podobny do wielu innych opierających się na emocjach, a nie na wynikach badań. Na początku wyraźnie napisano, że jest środkiem roślinobójczym bez selekcji tych roślin. Proszę mi zatem wytłumaczyć jakim cudem można go stosować przed zbiorami czegokolwiek? Zgodnie z tym zapisem zniszczy wszystko, co będzie miało z nim kontakt. Jeśli jednak działa wybiórczo, to proszę to konkretnie opisać. Oczywistym jest, że preparatu tego nie wolno spożywać i (jak większość środków chemicznych) jest szkodliwy dla pszczół oraz organizmów wodnych. Wszystkie owoce czy warzywa produkowane masowo i dostarczane do różnych zakątków świata są traktowane środkami chemicznymi (nie wiem jakimi konkretnie) w celu zachowania dłuższej świeżości, dlatego zaleca się ich dokładne umycie przed spożyciem. Proszę nie mylić celiakii, która występowała na długo przed pojawieniem się Roundupu z dzisiejszą histerią dotyczącą niejedzenia glutenu. A przyczyn chorób tarczycy upatrywałabym raczej w ogólnym zanieczyszczeniu środowiska oraz zwiększeniu wykrywalności tych chorób.
    P.S. Już widzę te marketowe truskawki umyte wodą z sodą oczyszczoną i wymoczonych w occie jabłkowym. To już wolę dostać s… z powodu glifosatu 😉

    • Z tego co wiem jest używany do desykacji (wysuszenia łodyg i liści oraz równomiernego dojrzewania nasion) roślin takich jak rzepak i ziemniaki, pszenica przed ich zbiorami i jest herbicydem totalnym niszczy wszystko!

  6. Rolnicy pryskają rzepak, czy pszenicę w celu wysuszenia rośliny i chwastów, jest to zakazane, ale na pewno nie respektowane przez wszystkich. Niestety to jest wszechobecne w żywności.

  7. Kotka wolno żyjąca, która dokarmiałam, raz położyła się w trawie spryskanej wcześniej Roundupem. Strasznie się przytruła, jak po kilku dniach pojechałam z nią do weterynarza, nie było już w niej prawie krwi, ale z tego co się dało jeszcze pobrać i zbadać wet wykluczył jako przyczynę jakąkolwiek kocią chorobę. Kotkę trzeba było uśpić…

  8. Teść ok. 10 lat wstecz pracował w Niemczech w szkółce drzewek, gdy brakło im ziemniaków na kolację to poszli na pobliskie pole i zaopatrzyli się w ilość stosowną do potrzeb, na drugi dzień rozwodnienie i zatrucie nie zostawiło żadnego. Później okazało się że w celu ubicia chwastów i badyli wszystko zostało spryskane randapem przed zbiorem, i tak wygląda od dekad słynny niemiecki „der gruude punkt”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*