
Uwielbiam kaszę gryczaną. Mogę ją jeść na słodko, słono i ostro.
Pomyślicie pewnie „o fuu, ciasto z kaszy gryczanej”. Ale uwierzcie mi na słowo to ciasto jest pyszne i z doświadczenia mogę powiedzieć, że znajdzie wielbicieli również wśród przeciwników kaszy gryczanej. Uwaga – dzieciom tez smakuje!
Ważne jest żebyśmy zrobili je z niepalonej kaszy gryczany. Po pierwsze dzięki temu będzie delikatne w smaku, a po drugie jest ona o wiele zdrowsza niż palona kasza gryczana.
Niepalona kasza gryczana:
jest świetnym źródłem białka,
wyróżnia się bardzo dużo zawartością magnezu,
ponadto zawiera sporo: cynku, miedzi, potasu, fosforu i żelaza,
przeciwieństwie do innych kasz nie zakwasza organizmu,
nie ma w niej glutenu,
jest bogatym źródłem witamin z grupy B,
zawiera związki przeciwutleniające w postaci flawonoidów,
Ciekawostka:
Kasza gryczana nie zalicza się do zbóż (jak np. manna czy kasza jęczmienna)
JEDYNE NA RYNKU AMINOKWASY ROZPUSZCZALNE W WODZIE!!! Pro Shape AMINO FitLine zawiera 8 podstawowych aminokwasów egzogennych ( (L-Izoleucyna,L-Leucyna, L-Lizyna,L-Metionina, L-Fenyloalanina,L-Treonina,L-Tryptofan i L-Walina). Musisz pamiętać, że brak JEDNEGO aminokwasu w naszym organizmie prowadzi do rozpadu łancucha DNA. Rozpad łańcucha DNA prowadzi do rozwoju chorób. Organizm bez wszystkich aminokwasów, nie podejmie walki z chorobami czy nadwagą.
ProShape Amino możesz KUPIĆ TU
REKLAMA
SKŁADNIKI:
1 szklanka kaszy gryczanej (niepalonej)
1 jajko
1 dojrzały banan
1/2 szklanki orzechów laskowych
50 g masła
1/2 szklanki miodu (lub innego słodzidla)
1/2 szklanki suszonych śliwek (wcześniej namoczonych)
4 łyżki mąki gryczanej
1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki kakao
1 łyżeczka sody
szczypta soli
PRZYGOTOWANIE
Kaszę płuczemy w letniej wodzie. Następnie zalewamy dwoma szklankami wody i gotujemy przez 15 minut. Po tym czasie wyłączamy ogień, ale kaszę pozostawiamy pod przykryciem jeszcze 10 minut tak, aby doszła i wciągnęła pozostałą wodę.
Ostudzoną kaszę miksujemy na gładką masę.
Masło i miód podgrzewamy w rondelku, mieszamy aż całkowicie się połączą.
Orzechy laskowe prażymy i siekamy.
Banana rozgniatamy widelcem.
Śliwki moczymy w ciepłej wodzie, a następnie siekamy.
Do zmiksowanej kaszy dodajemy mąkę gryczaną, kakao, sodę, jajko, rozpuszczone masło z miodem, rozgniecionego banana i śliwki.
Wszystko razem dokładnie mieszamy.
Masę przekładamy do blaszki i pieczemy przez około 50 minut w temperaturze 180 st.
S M A C Z N E G O !
Na rynku jest dostępnych sporo preparatów zawierających glukozaminę i chondroitynę. Nie wszystkie dają jednak zadowalające efekty. Aby rzeczywiście nastąpił efekt leczniczy należy zastosować produkt dobrej jakości. FitLine Gelenk Fit + CRA to pierwszy preparat z glukozaminą i chondroityną podawany jako napój. Stworzono go z zastosowaniem opatentowanych przez producenta technologii dających maksymalną możliwą przyswajalność składników. Składniki czynne (glukozamina i chondroityna) są doskonale przyswajane. Dzięki temu preparat daje efekty lepsze niż większość produktów o podobnym składzie. Pierwsze odczuwalne efekty występują u większości osób już po kilku dniach stosowania. Stosując preparat FitLine Gelenk Fit może być pomocny w wielu dolegliwości i bólu stawów, ścięgien, kręgosłupa etc. wynikających zarówno z trybu życia, wieku jak przebytych urazów i kontuzji.
FitLine Gelenk Fit możesz KUPIĆ TU
REKLAMA
TUiTERAZ♥ ♥ ♥
Dodaj komentarz