Niebo w gębie! Tak najkrócej i najcelniej można określić te ciasteczka.
A Wy lubicie muffinki?
Osobiście – uwielbiam. Uwielbiam je nie tylko za smak, ale także dlatego, że robi się je szybko i brudzi się jedynie jedną miskę.
Te dodatkowo są z kremem czekoladowym (w wersji fit oczywiście 🙂 )
Poniżej podaję przepis, z którego wychodzi około 10-12 muffinek
SKŁADNIKI:
- 2 jajka
- puszka czerwonej fasoli
- 5-6 łyżek ksylitolu (lub innego słodzidła, oczywiście można dodać mniej lub więcej o 1-2 łyżki)
- 5-6 łyżek kakao
- dojrzały banan
- 2 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta sody oczyszczonej
- o,5 szklanki mieszanki np.; jagody goji, słonecznik, wiórki kokosowe, pestki dyni
JEDYNE NA RYNKU AMINOKWASY ROZPUSZCZALNE W WODZIE!!! Pro Shape AMINO FitLine zawiera 8 podstawowych aminokwasów egzogennych ( (L-Izoleucyna,L-Leucyna, L-Lizyna,L-Metionina, L-Fenyloalanina,L-Treonina,L-Tryptofan i L-Walina). Musisz pamiętać, że brak JEDNEGO aminokwasu w naszym organizmie prowadzi do rozpadu łancucha DNA. Rozpad łańcucha DNA prowadzi do rozwoju chorób. Organizm bez wszystkich aminokwasów, nie podejmie walki z chorobami czy nadwagą.
ProShape Amino możesz KUPIĆ TU
REKLAMA
PRZYGOTOWANIE MUFFINEK
- Fasolę przepłukać, zalać zimną wodą i zostawić na kilka godzin lub całą noc.
- Po namoczeniu ponownie przepłucz zimną wodą.
- Wszystkie składniki za wyjątkiem mieszanki ziaren zmiksuj na gładką masę.
- Następnie dodaj mieszankę ziaren.
- Wszystko porządnie wymieszaj łyżką i wylej do foremek.
- Babeczki wkładamy do piekarnika (wcześniej nagrzej go do 180 stopni).
- Pieczemy ok 25-30 minut na termoobiegu.
Babeczki po upieczeniu pozostaw do ostygnięcia.
SKŁADNIKI KREMU CZEKOLADOWEGO:
- 2 bardzo dojrzałe avocado
- 3 łyżki kakao
- szczypta soli
- 0,4 szklanki mleka (u mnie kokosowe)
- 0,5 szklanki daktyli (wcześniej namoczonych)
- opcjonalnie: syrop z agawy/klonowy
PRZYGOTOWANIE KREMU CZEKOLADOWEGO:
Miąższ awokado umieszczamy z pozostałymi składnikami w misie i bardzo dokładnie blendujemy na gładki krem.
Spróbuj i dodaj ewentualnie syropu z agawy lub klonowego.
Krem wykładamy na przestygnięte muffinki.
Muffinki z kremem można jeść od razu, albo schłodzić przez około 2 godziny. Wówczas mus będzie gęstszy.
S M A C Z N E G O !
REKLAMA*
Dodaj komentarz