
Chrupiące placki z kaszy gryczanej.
PRZEPIS
Mam to szczęście, że uwielbiam kaszę gryczaną.
Mogę ją jeść na słodko, słono i ostro. 🙂
Kasza gryczana:
jest świetnym źródłem białka,
wyróżnia się bardzo dużo zawartością magnezu,
ponadto zawiera sporo: cynku, miedzi, potasu, fosforu i żelaza,
przeciwieństwie do innych kasz nie zakwasza organizmu,
nie ma w niej glutenu,
jest bogatym źródłem witamin z grupy B,
zawiera związki przeciwutleniające w postaci flawonoidów,
Ciekawostka:
Kasza gryczana nie zalicza się do zbóż (jak np. manna czy kasza jęczmienna)
JEDYNE NA RYNKU AMINOKWASY ROZPUSZCZALNE W WODZIE!!! Pro Shape AMINO FitLine zawiera 8 podstawowych aminokwasów egzogennych ( (L-Izoleucyna,L-Leucyna, L-Lizyna,L-Metionina, L-Fenyloalanina,L-Treonina,L-Tryptofan i L-Walina). Musisz pamiętać, że brak JEDNEGO aminokwasu w naszym organizmie prowadzi do rozpadu łancucha DNA. Rozpad łańcucha DNA prowadzi do rozwoju chorób. Organizm bez wszystkich aminokwasów, nie podejmie walki z chorobami czy nadwagą.
ProShape Amino możesz KUPIĆ TU
REKLAMA
Przepis na placki z kaszy gryczanej
SKŁADNIKI
100 g kasza gryczana (surowej, niepalonej)
1 cebula
2 jajka
2 marchewki
2 ząbki czosnku
3 łyżki jogurtu naturalnego
1/2 szklanki mąki gryczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
sól
pieprz
PRZYGOTOWANIE
1. Kaszę gryczaną gotujemy, aż do rozgotowania.
2. Ugotowaną kaszę przekładamy do miski.
3. Cebulę siekamy w drobną kostkę.
4. Marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki.
5. Posiekaną cebulę i startą marchew dodajemy do kaszy.
6. Dodajemy resztę składników: posiekany czosnek, sól, pieprz, mąkę gryczaną, proszek do pieczenia i trzy łyżki jogurtu naturalnego.
7. Wszystko mieszamy i zaczynamy smażyć placki.
8. Placki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym/oliwie z oliwek.
9. Obsmażamy z każdej strony na złoty kolor.
10. GOTOWE 🙂
11. Możemy podawać z jogurtem naturalnym lub sosem np. grzybowym ♥
S M A C Z N E G O ♥ ♥ ♥
TUiTERAZ ♥ ♥ ♥
REKLAMA*
Dodaj komentarz